Le Jardin de ma Soeur, estimanet café théâtre le Jardin de ma Soeur
Programma
Herinneringen
L'Atelier Sebastiani presenteert
Buurt
Het begint altijd met een begeerte. En het gebeurt maar soms dat deze werkelijkheid wordt ...

Een begeerte om tussen de mensen theater te maken; alsof een voorstelling slechts een gesprek is. De grote zalen zijn niet gemaakt voor gesprekken; en als men er al met elkaar praat is dat achter de coulissen. De straat is een plek waar dat wel kan en het is voor iedereen een goede leerschool; maar het is niet gezellig genoeg. En bovendien, het is een andere fantasie.
Wat is er dus gezelliger dan een beschutte plaats, half kamer, half café, warm ingericht en waar men aan een glas kan nippen terwijl men naar een theatervoorstelling kijkt. Dat is café-theater.
Het café-thater "Le Jardin de ma Soeur" is in 1994 ontstaan aan de rand van het oude Groot Begijnhof van Brussel, langs één van de kaaien van de oude haven van Brussel waar de geest van de havenarbeiders nog steeds rondwaart en waar men de aanwezigheid van de begijnen met hun lange zwarte schoudermantels nog voelt.
27 september:

Ébats de Couples


Op de hoek van de Brandhoutkaai
en de Grootgodshuisstraat,
in Brussel
(Oude Vismet, Metro Sint Katelijne)
Tel: +32.2.217.65.82
E-mail: info@leJardindemaSoeur.be
Reserveren Reserveren
Het estaminet "Le Jardin de ma Soeur" heeft zijn rolluiken omhoog vanaf 8 uur 's-avonds tot 1 uur 's-nachts. Men kan er in alle rust van zijn favoriete drankje genieten.
Langzamerhand verandert de buurt van de oude haven van Brussel. Men komt er steeds meer nieuwe gezichten tegen, met een brede horizon, uit alle delen van Europa en de rest van de wereld. En toch verliest de buurt niet de gemoedelijkheid van een dorp.
website: Xites webdesign